Kreatív ötletek férfi barlangra

Mindenkinek jól jön egy hely, ahol egy kicsit félrehúzódhatsz a világ zajától és a hátad mögött hagyhatod a mindennapi gondokat egy kis időre. Egy férfinek sokszor alig jut lehetősége lazítani, kikapcsolódni a munka és a család mellett, így egy igazi „férfibarlangért” bármelyikük a fél karját adná. Nincs is jobb megoldás a feszültségoldásra, mint levonulni erre a szent helyre, egy igazi férfi birodalomba, egyedül, vagy a barátokkal. Itt aztán mindent meg lehet valósítani, ami általában egy férfi figyelmének központjában áll, tele lehet pakolni sportereklyékkel, biliárddal, dartsszal, óriási kivetítővel, bakelitekkel, hangszerekkel, de még szuperhős figurákkal is. Ezekre mutatunk 3 remek példát az alábbi válogatásban.

1. Kifinomult sportőrülteknek

Kifinomult sportőrülteknek

Forrás: homebnc.com

Ebben a szobában minden megtalálható, ami általában először eszünkbe jut a férfibarlang elnevezés hallatán. Sport, biliárd, nagy kivetítő, amin persze sportközvetítés megy általában, de mindez olyan csomagolásban, hogy a küllem se kapjon kisebb hangsúlyt a belbecstől. A teret csak vizuálisan választották el funkciók szerint egy keresztbe állított kanapéval, ami a mozi részt választja el a biliárd”szalontól”, és az elegáns bordó huzatos szék éppúgy fontos eleme a szoba enteriőrjének, mint a mezek, a sport ereklyék, régi díjak, érmék, kupák.

2. Zeneszoba

Zeneszoba

Forrás: zillow.com

Nem minden férfibarlangnak kell a sportról és a nagy kivetítőkről szólnia, és ez a szoba pont ennek egy szép példája. Ennek a szobának az ötlete a 70-es évek Rock and Roll korszakán alakul, telis tele régi bakelitekkel, lemezjátszókkal, hangszerrel. Egyben gyakorló szoba is lehet, ha a falon lévő gitárral a tulajdonosnak játszani támad kedve. Stílusra kicsit Country, kicsit elegáns, a gyönyörű szőnyeggel és kanapéval, az egyedi csillárral. Nem egy tipikus férfi barlang, ami azt mutatja, hogy ebben a témában is csak a képzelet szabhat határt az ötleteknek.

3. A szuperhősös

A szuperhősös

Forrás: Ismeretlen

Egy férfibarlang tervezésének legizgalmasabb része felderíteni, hogy mi az, ami a leginkább érdekli a tulajdonosát. Ez nem túl nagy kihívás általában, ám annak megvalósítása már kíván némi kreativitást. Mint ebben az esetben, ahol a tulajdonos nagy szuperhős, akcióhős rajongó, és tele van különféle figurákkal, amiknek méltó helyet kell találni a szentélyben úgy, hogy ne káosz legyen a végeredmény. Ez a szoba egy nagyon szép példája ennek, a profin megvilágított üvegvitrinek méltó helyett biztosítanak a gyűjteménynek. A sötét falak, moziplakátok, sejtelmes fények tökéletes hangulatot teremtenek a kikapcsolódáshoz.